Šilčiausi Kalėdų skaitiniai

Artėjant gražiausioms metų šventėms knyga gali tapti jaukia ir praturtinančia advento laikotarpio tradicija. Šia proga rekomenduojame knygas, padėsiančias susikurti ramybe dvelkiančią, maloniai žiemišką nuotaiką. Nuo įkvepiančių pasakų ir įtraukiančių romanų iki šventėmis kvepiančio namų stalo – šios rekomendacijos jums, jei šių didžiųjų švenčių metu norite susikurti jaukią atmosferą namuose ir širdyje.

Bruno Ferrero „25+1 Kalėdų istorijos“    

Tai 26 jaukūs, prasmingi ir įkvepiantys advento laukimo pasakojimai visai šeimai. Juose išryškėja visos svarbiausios žmogaus vertybės: meilė, viltis, pagarba, draugystė.  Šios knygos istorijos, po vieną kasdien, pradedant gruodžio pirmąja, padės suteikti visai šeimai džiugesį, susikaupimą ir šilto jaukumo jausmą. 

Ieva Šidlaitė „Ką kanda šalna?“

Knygoje autorė supažindina skaitytoją su Lietuvos gamtos dovanomis mūsų jaukiam namų stalui.  Lietuviškoji gamta yra labai dosni ir valgomų augalų galime rasti kiekvienu metų laiku – net ir žiemą. Dailiai išleista knyga gali praversti visiems: jaukų žiemos vakarą norintiems pasigaminti kažką naujo, siekiantiems daugiau sužinoti apie gamtą, kulinarams ar mėgėjams, norintiems paįvairinti maisto gamybą. 

Karen Swan „Kalėdų vakarėlis“

Prieš parduodant įspūdingus vaikystės namus, Vilė sutinka suorganizuoti pilyje Kalėdų  vakarėlį, tačiau šis lemtingas vakaras netikėtai atskleidžia ilgai saugotas šeimos paslaptis. Ar šeimai lemta susitaikyti? O gal tai pareikalaus Kalėdų stebuklo? Tai nepaprastai įtraukianti knyga apie žmogaus pasirinkimus, atvirumo svarbą, šeimos santykius ir Kalėdų šventę, kuri netikėtai viską nušviečia ypatinga šviesa. 

Bruno Ferrero „Džiaugsmingų Kalėdų istorijos“

Tai meilės ir tikėjimo kupinos kalėdinės istorijos vaikams. Nuo kalėdinės eglutės puošimo papročių iki Jėzaus gimimo – ši maža knygelė įdomiai supažindina vaikus su Kalėdų simboliais ir personažais, kurie į jūsų namus atneš gėrį ir šilumą. 

Karen Swan „Apsnigtos Kalėdos“

Ši knyga – tobulas romanas, jaukų vakarą norintiems patirti netikėtus pasakojimo posūkius. Jaukūs Šveicarijos kalnai atsiskleidžia nepaprastu grožiu istorijoje apie Alegrą Fišer – moterį, ignoruojančią Kalėdas. Alegra pasirengusi gyvenime būti tvirta moterimi ir niekam neatskleisti savo jausmų. Tik jos sesuo žino šio nusiteikimo priežastį. Seserims nuvykus į Šveicariją, netikėtai iškyla ilgai slėptos tamsios paslaptys. Ar šios apsnigtos Kalėdos bus įsimintinos ir gražios? Pamatysite knygos pabaigoje. 

„Didžioji jaukių namų knyga“

Knygoje, kurios šūkis yra „Visur gera, bet namuose geriausia!“ rasite net 365 idėjas kaip pagražinti ir atnaujinti savo namus. Artėjant didžiosioms metų šventėms ši knyga ne tik patars, kaip namuose susikurti jaukią ir šventišką atmosferą, bet ir pateiks įdomių faktų apie Kalėdas. Susikurkite pačius jaukiausius namus, apie kokius svajojate!

Karen Swan „Kalėdų šviesos“

Nuošalioje trobelėje šalia nepaprasto grožio kalnų sužadėtiniai žada sutikti Kalėdas. Netikėtai pasirodo, kad atšiaurūs kalnai slepia gilias praeities paslaptis ir nepakartojamos poros nuotraukos instagrame – tik paviršutiniškas blizgus paviršius. Kokios paslaptys iškyla ypatingo grožio kalnuose?  Bo supranta, kad niekas kitas, tik ji pati privalo suprasti, ko nori iš tiesų. Knyga atskleidžia tai, kas gyvenime yra svarbiausia ir kaip svarbu išgirsti savo vidinį balsą. Kalėdos – būtent tas metas, kuris primena tikrąsias mūsų vertybes.