„Audioteka“ kviečia skaityti moderniai

Audioteka.lt – vertinantiems savo laiką! Tai modernus būdas skaityti vairuojant, sportuojant, vaikštinėjant po parkus ar tvarkantis namuose. Įsigyti knygų gali čia: https://audioteka.com/lt/.

„Audiotekoje“ rasite daugybę profesionaliai įskaitytų ir kokybiškai įgarsintų audioknygų. Prieš įsigydami knygą galite paklausyti jos ištraukos, susipažinti su skaitovo balsu ir įsitikinti, kad ji Jums patiks.

O visą birželio mėnesį su kodu VASARASUKNYGA visoms audioknygoms suteikiama 20 proc. nuolaida!

Akcijos bičiulė Audioteka.lt dalijasi audioknygų rekomendacijomis vasaros knygų iššūkio užduotims įveikti, besidomintiems knygomis apie emocinę sveikatą bei Ukrainą.

Kviečiame pasinaudoti rekomendacijomis!

AUDIOKNYGOS VASAROS SKAITYMO IŠŠŪKIUI

  • KNYGA APIE ŽMOGAUS RYŠĮ SU GYVŪNAIS — SAKALAS KELEIVIS

https://audioteka.com/lt/audiobook/sakalas-keleivis

Tai savamokslio ornitologo J. A. Bakerio sukurtas unikalus, hipnotizuojantis ir kultiniu tapęs pasakojimas apie dangų pjaustančius sakalus. Ši sodri ir tuo pačiu metu poetiška audioknyga – apie visa apimančią obsesiją, meditatyvų pasišventimą tyrinėjamam objektui ir mėginimą peržengti ribą tarp žmogaus ir gyvūno.

  • BALTIJOS ŠALIŲ AUTORIAUS KNYGA – ŽMOGUS MOKĖJĘS GYVAČIŲ KALBĄ

https://audioteka.com/lt/audiobook/zmogus-mokejes-gyvaciu-kalba

Andrus Kivirähk pasitelkdamas tradicinių pasakų, legendų motyvus pasakoja apie XIII a. Estiją, geležiuočių ir slibinų laikus. Audioknygoje atsiskleidžia visuomenės tradicijų, religijos ir vertybių kaita bei skirtingų kultūrų susidūrimas. Autorius ironizuoja aklą prisirišimą prie romantizuojamų pagonybės tradicijų, kai beatodairiškai, nepaisant besikeičiančio pasaulio kartojami nebesuprantami, jokios prasmės nebeturintys ritualai.

  • BIOGRAFINĖ KNYGA — ANOS FRANK DIENORAŠTIS

https://audioteka.com/lt/audiobook/ana-frank-dienorastis

Gyvas ir jautrus holokausto liudijimas bei mergaitės virsmo moterimi istorija. Įkvėpiantis stiprybės Anos optimizmas, tikėjimas gyvenimu, suteikia vilties ir šiandieniniame pasauliniame kontekste. Priešindamasi naciams ji tikėjo ateisiant šviesias dienas, kai gyvenimas vėl sugrįš įpraston vagon.

  • KNYGA, KURIOS PAVADINIME YRA VIENAS ŽODIS — KRIKŠTATĖVIS

https://audioteka.com/lt/audiobook/krikstatevis

Audioknyga, kurios net nereikia pristatinėti — vienas žodis kalba už save. Tai Mario Puzo kūrinys visiems pasakojimų apie mafiją ir klasikinių kūrinių gerbėjams. Vienos šeimos istorija audioknygoje nupasakoja platų imigrantų iš Italijos kultūros ir organizuoto nusikalstamumo JAV XX a. viduryje kontekstą. Pirmą kartą išleistas 1969 m., „Krikštatėvis“ vis dar yra gausiai skaitomas ir leidžiamas kūrinys.

AUDIOKNYGOS EMOCINEI SVEIKATAI

  • KAIP ATSIKRATYTI NERIMO IR PRADĖTI GYVENTI

https://audioteka.com/lt/audiobook/kaip-atsikratyti-nerimo-ir-pradeti-gyventi

„Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi“ – tai sėkmingų ir laiko patikrintų receptų rinkinys, kaip įveikti nerimą, kuris daugeliui iš mūsų šiandien kelia begalę problemų ir trukdo gyventi kokybišką bei pilnavertį gyvenimą. Šios knygos tikslas – dar kartą priminti ar padėti atrasti iš naujo senas it pasaulis tiesas – paskatinti pagaliau imti jomis naudotis ir nebeatidėlioti gyvenimo, jaudinantis dėl ateities.

  • SIELOGYDA

https://audioteka.com/lt/audiobook/sielogyda-gydytojo-rupestis-siela

Kaip prasmės jausmas gali padėti išsaugoti psichinę sveikatą ir koks yra gydytojo vaidmuo ieškant šios prasmės? Tokius klausimus kelia V. Franklis savo veikale „Sielogyda“. Remdamasis gausybės atvejų analize, taip pat savo, kaip vokiečių koncentracijos stovyklų kalinio, patirtimi, autorius pateikia priešnuodį vidinei tuštumai ir betiksliškumui, kurie tapo mūsų laikų masine neuroze.

  • PAŽEIDŽIAMUMO GALIA

https://audioteka.com/lt/audiobook/pazeidziamumo-galia

Audiokurse „Pažeidžiamumo galia“ kalbama apie tai, kaip išgyventi šiuolaikinėje gilios stokos kultūroje, kurioje niekada nesi pakankamai šaunus, turtingas, galingas, saugus, užtikrintas, tobulas ar ypatingas, o visų blogiausia – nesi pakankamai prisitaikantis. Brene Brown atskleidžia, kaip imti gyventi visa širdimi. Tiesa, kelias nelengvas – teks susidurti su savo pažeidžiamumu ir gėdos „gremlinais“.

AUDIOKNYGOS APIE UKRAINĄ (SKAITOMOS PAČIŲ AUTORIŲ)

  • DONBASO DŽIAZAS

https://audioteka.com/lt/audiobook/donbaso-dziazas

Karas kaip džiazas? Jonas Ohman savo asmeninių patyrimų kupinoje audioknygoje  —„Donbaso džiazas“  — padeda geriau suprasti nuo ko prasidėjo karas Ukrainoje. Autorius teigia, kad abu šie reiškiniai turi panašumų — hibridiniame kare nepaprastai svarbu lanksčiai ir greitai reaguoti, o taip pat – improvizuoti.

  • KIBORGŲ ŽEMĖ

https://audioteka.com/lt/audiobook/kiborgu-zeme

„Kiborgų žemėje“ lietuvių žurnalistas Dovydas Pancerovas labai atvirai pasakoja apie savo keliones į karo zoną, ten užklupusius pavojus, išgyvenimus ir sunkų sugrįžimą į namo. Tai autoriaus patirtis atsidūrus tarp revoliucijos barikadų tik su džinsais, nešiojamu kompiuteriu ir buteliuku vyriškų kvepalų.

  • POLTAVA

https://audioteka.com/lt/audiobook/poltava

„Poltava“ — audioknyga, padėsianti suprasti iš kur kyla rusų noras savintis Ukrainą bei parodys drąsią pasipriešinimo dvasią. Įtraukianti, gyvybinga istorija su gausybe garso efektų.

Mėgaukitės įtraukiančiomis istorijomis. Kad ir kur būtumėte!