Artėjant didžiosioms metų šventėms ir šąlant orams vis labiau norisi jaukiai įsitaisyti namuose, užsiplikyti mėgstamos arbatos ar kavos puodelį ir paskaityti įdomią knygą. Linkėdami jaukių, gražių ir ramių Kalėdų sudarėme sąrašą knygų, kurios padės sukurti magiškas akimirkas.

  • Maja Lunde „Sniego sesė“

Artėjant didžiausioms metų šventėms, kalėdinę nuotaiką kuria ne tik šventinė aplinka, bet kylančios įvairios emocijos. Knygos vaikams „Sniego sesė“ siužetas sukasi aplink berniuko Juliano šeimą, kuri patyrė skaudžią netektį. Berniukas sutinka mergaitę Hedvigą, kuri sugrąžina berniukui gyvenimo džiaugmą. Šioje knygoje paliečiamos netekties, draugystės, šeimos svarbos temos, taip pat ją gaubia paslaptys ir jauki kalėdinė nuotaika. Tad ši knyga tiks tiek vaikams, tiek jų tėvams!

  • Karen Swan „Kalėdų vakarėlis“

Karen Swan jau yra išleidusi ne vieną knygą, kurios fonu tampa šventinis laikotarpis. Ši tikrai nenusileidžia kitoms autorės knygoms ir pasakoja apie šeimos išgyvenimus, namų ilgesį, paslaptis. Tai autorė pasakoja pasitelkdama istorinį kontekstą. Trys lordo dukros – seserys, po jo mirties susitinka vėl, o namo grįžusią Vilę pasitinka likusios nuoskaudos. Šis istorijos, šventinės nuotaikos prieskonių ir paslapčių mišinys ypač tiks vakarams su karštos arbatos puodeliu ir paskatins susimąstyti apie savo artimiausius žmones.

  • Antoine de Saint-Exupery „Mažasis princas“

Ši knygelė, be abejonės, yra viena labiausiai atpažįstamų tiek jaunųjų skaitytojų, tiek suaugusiųjų tarpe. Atverstas „Mažasis princas“ kalėdiniu laikotarpiu tik dar labiau paskatina susimąstyti apie artimus žmones, draugystę ir kartais aplankantį vienišumą. „Mažasis princas“ nesensanti klasika, kuri nuves į kitą erdvę, kurioje kiekvienas gali atrasti savo gėlę, atpažinti planetų gyventojų prototipus realybėje ar paskatinti kartu atsakyti į Mažojo princo keliamus klausimus.

  • Fredrik Backman „Nerimo žmonės“

Skaitytojų širdis užkariavusio autoriaus Fredrik Backman meistriškas žodis ir šypseną paliekantis humoras puikiai tiks praskaidrinti nuotaiką šaltais žiemos vakarais. Istorijoje save gali atpažinti kiekvienas, greičiausiai, visi yra susidūrę su situacijomis, kai planai tik ir lieka planais, o kartais patenkame ir į absurdiškas situacijas. Knygoje planuotas banko apiplėšimas vagį atveda į nepavydėtiną situaciją, o jo įkaitai tik dar labiau viską apsunkina. Autorius supažindina su visiškais skirtingais personažais, paliečia ir skaudžias – savęs paieškų, savižudybės, vienatvės – temas.

  • Laurent Gounelle „Diena, kai išmokau gyventi“

Žingsniuojant paskutinėmis 2021-ųjų metų dienomis, daugelis susimąsto apie besibaigiančius metus, (ne)įvykdytus pažadus ir ateinančių metų lūkesčius. Laurent Gounelle atpažįstamas dėl savo įkvepiančių, apie gyvenimo filosofiją nagrinėjančių knygų, tad ši – ne išimtis. Džonatano gyvenimas tapo įprastu, nebeteikiančiu džiaugsmo. Kol viena akimirka ir sutikta čigonė viską apvertė aukštyn kojomis. Palikęs viską užnugaryje jis pradeda savęs paiešką, kelia filosofinius klausimus. Greičiausiai, ne vienas šių laikų žmogus yra atsidūręs situacijoje, kai tenka sustoti ir pagalvoti. Todėl ši knyga įkvėps pokyčiams ir paskatins bent minutėlei stabtelėti.