Dažniausiai užduodami klausimai

Turi klausimų? O gal kilo nesklandumų registruojantis? Rekomenduojame perskaityti organizatorių  parengtus atsakymus į dažniausiai užduodamus dalyvių klausimus.

TAIP. Vienu elektroniniu paštu užregistruoti galima daugiau nei vieną dalyvį. Taigi, mama ar tėtis savo turimu el. paštu gali užregistruoti visus vaikus. Ir ne tik! Pakalbinkite savo senelius – gal ir jie norės įveikti 5 smagias skaitymo užduotis?

TAIP. Galite skaityti ne tik įprastas knygas, bet ir elektronines. O jei negalite skaityti įprasto spausdinto teksto, užsukite į virtualią biblioteką ELVIS (http://elvis.labiblioteka.lt/home/show) – ten jūsų laukia tūkstančiai garsinių knygų!

TAIP, knygas iš namų bibliotekos tikrai galite skaityti drąsiai. Tačiau registruojantis biblioteką nurodykite tam, kad įveikus skaitymo iššūkį galėtumėte atsiimti jums priklausančią dovanėlę. Ją atsiimsite būtent registracijos metu nurodytoje bibliotekoje.

TAIP. Tikrai galite skaityti knygas ir užsienio kalbomis, svarbu, kad jos atitiktų šių metų skaitymo iššūkio užduotis.

NE. „Vasara su knyga“ skaitymo iššūkyje dalyvauja tik vasaros laikotarpiu perskaitytos knygos. Bet jei knygą pradėjote skaityti prieš birželio 1 dieną, o baigėte jau vasarą – galima registruoti.

Žinoma, kad galite! Skaitymo iššūkis skirtas visiems be išimties. Kadangi jo forma yra žaisminga, patinka vaikams, tačiau statistika rodo, kad skaitymo iššūkyje sėkmingai dalyvauja įvairaus amžiaus skaitytojai. Suaugusieji ne mažiau aktyvūs ir azartiški skaitytojai.

NE. Kiekvienais metais skaitymo iššūkio nariai registruojasi iš naujo. Registruodamiesi atkreipkite dėmesį:

  • Slaptažodis turi būti bent 6 simbolių (ir daugiau);
  • Rekomenduojama vardą vesti iš dviejų žodžių, kad jis būtų unikalus;
  • Sėkmingai prisiregistravus, visus kitus kartus prisijungiant reikia vesti ne elektroninio pašto adresą, o sukurtą prisijungimo vardą;
  • Pamiršus slaptažodį, spauskite „Pamiršau slaptažodį“ ir į elektroninį paštą ateis naujas.

Jeigu išbandėte visus būdus ir nepavyksta, rašykite mums el. p. info@vasarasuknyga.lt ir būtinai padėsime! Taip pat visada pasiekiami esame socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Skaitymo iššūkis – smagios varžytuvės, tad žiūrėkite į užduotis kūrybiškai. Jeigu didžioji dalis knygos atsako į užduotį, ji tikrai tinkama. Konsultuotis su bibliotekininku nebūtina. Bibliotekininkų rekomendacijas vienai ar kitai užduočiai pateiksime svetainėje www.vasarasuknyga.lt bei socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Perskaičius knygą, kai ją įvedame į svetainę, yra galimi du variantai:

  • Pasirenkame knygą iš jau esamo sąrašo – tai reiškia, kad šią knygą jau kažkas skaitė ir ji yra sąraše. Tuomet pasirenkate ją iš sąrašo ir spaudžiate „Išsaugoti“.
  • Jei jūsų perskaitytos knygos nėra sąraše, spaudžiate „Įvesti naują knygą“ ir suvedate jos autorių, pavadinimą, o tada informaciją išsaugojate.