„TOP 3 pavasario skaitiniai“ su knygų tinklaraštininkėmis

Po truputį šylant orams ir beldžiantis tikram pavasariui, dalinamės žymių knygų tinklaraštininkių rekomendacijomis, kurios į gyvenimą įneš dar daugiau pavasarinės nuotaikos.

Greta iš „gretabrigita.lt“ rekomenduoja:

Paskutiniu metu stengiuosi atrasti senus, daugelio primirštus kūrinius, kurie neštų svarbią žinutę, pasakotų apie jautrius, aktualius dalykus, ir kad pati istorija būtų nepamirštama.

  • Abraham Verghese „Vienuolės paslaptis“

Pirmoji knyga „Vienuolės paslaptis“ (Abraham Verghese) pasakoja apie mediciną, brolių ryšį ir nenumaldomą norą padėti kitam, būti geresniu žmogumi. Tai nepaprastai gražiai papasakota istorija, leidžianti skaitytojui pakeliauti po skirtingus pasaulio kampelius.⠀

  • Jhumpa Lahiri „Bendravardis“

Kita knyga – „Bendravardis“, kurią parašė Jhumpa Lahiri ir į ją sudėjo visą savo talentą. Tekstas išaustas su dideliu atsidavimu, tiesiog prozos perlas. Romanas analizuoja emigracijos, namų ir tėvynės ilgesio temas, tradicijų svarbą ir pinkles. Patiks tiems skaitytojams, kurie domisi Indijos kultūra.⠀

  • Anna Napolitano „Mielasis Edvardai“

Trečioji, tai Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos neseniai išleistas romanas, įkvėptas tikros istorijos „Mielasis Edvardai“, kurį parašė Anna Napolitano. Ši jautri istorija savyje talpina ir nelaimę, ir mokymąsi gyventi po jos, ir visas gedulo stadijas, tačiau tai nėra liūdna knyga. Labiau melancholija persunktas pasakojimas, o ją užvertus lieka geras, jaukus įspūdis.⠀

Tokios mano rekomendacijos norintiems tikrai geros, sodrios ir nepamirštamos istorijos.

Daugiau Gretos rekomendacijų rasite:
Instagram @gretabrigita.lt: https://www.instagram.com/gretabrigita.lt/
Pusapyje: http://www.gretabrigita.lt/

Ieva iš „one.more.page“ rekomenduoja:

  • Gabija Lunevičiūtė „Vilniaus atminties punktyrai“

Kartu su pavasariu, tikiu, ateina ir noras daugiau vaikštinėti po miestą bei geriau jį pažinti. Daug Vilniaus istorijos įdomybių šioje savo knygoje pateikia gidė Gabija Lunevičiūtė – ji kviečia susipažinti su 12-os senųjų vilniečių istorijomis, kurios kupinos pašnekovų prisiminimų bei įdomių miesto istorijos detalių. Kiekviename skyriuje rasite ir Vilniaus žemėlapį su pažymėtais aprašomais objektais. Tikiu, kad perskaitę knygą į šį miestą pažvelgsite kitomis akimis!

  • James Clear „Atominiai įpročiai“

Su pavasariu ateina ne tik noras tvarkyti savo aplinką, bet bent man – noras ugdyti save. Įgyti naujus, norimus įpročius ir atsikratyti žalingais tikrai padės mano ne kartą rekomenduota, be galo praktiška knyga – „Atominiai įpročiai“. Net, jei atrodo, kad jokių naujų įpročių įgyti nesinori, neabejoju, kad su šia knyga įgysite daugiau žinių ne tik apie bendrą jų naudą ir svarbą, bet ir logiką, kaip įpročiai veikia bei atneša didžiausią naudą.

  • Andrus Kivirähk „Žmogus, mokėjęs gyvačių kalbą”

Šią knygą rekomenduoju žmonėms, mėgstantiems istorinį kontekstą ir nebijantiems šiek tiek mistikos jų skaitomuose kūriniuose. Andrus Kivirähk knyga supažindins jus su senąją Estija bei laikais, kai ši šalis keitėsi iš pagonybės į krikščionybę. Šis pokytis pasakojamas Lėmeto akimis – vaikino su šeima vis dar gyvenančio miške bei mokančio gyvačių kalbą. Čia sutiksite ir fėjomis tikintį žynį, ir gerus Lėmeto draugus – žmogbeždžiones bei angis. Autorius serviruoja jums įtraukiantį ir nenuspėjamą knygos siužetą, tad tai tik sužadins jūsų pavasarinį smalsumą.

Daugiau Ievos rekomendacijų rasite:

Instagram  @_one.more.page_: https://www.instagram.com/_one.more.page_/
Tinklalapyje: https://www.onemorepage.lt/

Sandra iš „asskaitau“ rekomenduoja:

  • Lucy Maud Montgomery „Anė iš Žaliastogių“

Vaikų literatūros klasika, tinkanti skaityti bet kuriuo amžiaus periodu. Istorija apie nepataisomą romantikę Anę, kurios neaprėpiama fantazija priveda iki absurdiškų nuotykių. Raudonplaukė mergaitė įkvėpė Astrid Lindgren sukurti Pepės personažą. Knyga, kuri grąžins jums gebėjimą džiaugtis gyvenimu, vaikišką optimizmą ir meilę gamtai. Nes niekas taip vaizdžiai nesugeba aprašyti pavasario grožio, kaip L. M. Montgomery.

  • Fredrik Backman „Gyveno kartą Uvė“

Knyga apie kiekviename iš mūsų slypintį vidinį bambeklį. Skandinaviško humoro persmelkta istorija sugraudins, prajuokins ir nuplėš visas socialines kaukes. Knygoje personažai atskleisti visomis pavasario spalvomis, o situacijos tokios realistinės, jog nesunkiai atpažinsite save bei kitus.

  • Marina Stepnova „Sodas“

Knyga skirta visiems, pasiilgusiems klasikinės rusų literatūros. Lūžtantis nuo gėrybių sodas, klęstinti sodyba, dosnus kunigaikščių gyvenimas ir Tusia. Niekieno nelauktas vaikas, išjudinęs patriarchalinės visuomenės pamatus. Jeigu mėgstate meistrišką žodžių valdymą, K. Sabaliauskaitę ir nepagražintą realybę, tuomet privalote šiai knygai skirti kelis pavasario vakarus.

Daugiau Sandros rekomendacijų rasite:

Instagram @asskaitau: https://www.instagram.com/asskaitau/

Viktorija iš „peledos_skaitiniai“ rekomenduoja:

Mano pavasaris su šypsena: kupinas vilties, stiprybės, energijos ir šmaikščiai naivaus romantiškumo.

  • Janet Skeslien Charles „Biblioteka Paryžiuje”

Antrasisis pasaulinis karas ir… Paryžiaus amerikiečių bibliotekos darbuotojų narsa. Odilė išgyveno vieną sunkiausių žmonijos laikotarpių pasislėpusi knygų tekstuose, bet vis tik, asmeniniai vaiduokliai ją nusiveja į JAV bei kankina praėjus net 40 metų. Knyga apie drąsą, viltį, pašaukimą, meilę ir draugystę. Tikri faktai, tikri herojai, tikra istorija paremtas pasakojimas. Tiems, kurie nori gyvenimiškos realybės ir knygų atmosferos, draugauja su dvejomis laiko linijomis bei vis dar žavisi karo laikų pasakojimais.

  • Beth O’Leary „Atskirai kartu”

Šmaikštu, naivu, romantiška. Lengva ir gaivu. Šiuolaikiška, bet nekasdieniška. Toks jūsų pavasaris? Prašom, čiupkit šią knygą ir šypsokitės toliau! Tifanė ir Leonas gyvena tame pačiame bute, miega toje pačioje lovoje, bet vienas kito nėra net matę. Kaip taip įmanoma? Jie gyvena skirtingu ritmu, o buto nuomą pasidalino griežtai nurodytomis valandomis. Ir vis tik, pavasaris juk žadina meilę? Tad, jei mėgstate holivudines romantines komedijas, įsimylėsite šią knygą ir jos herojus nė nemirktelėję.

  • Elena Gasiulytė „Lietuvos vizionierės“

10 žinomų moterų, 10 istorijų apie jas ir su jomis, 10 naujų įspūdžių bei asmeninių pažinčių. Nuo Bonos Sforcos iki Jurgos Ivanauskaitės, nuo Žemaitės iki mažai (o gaila!) kam girdėtos Claros Rockmore. Ir viskas dar pagardinta šypseną keliančiomis iliustracijomis! Tiems, kurie nori gaivios istorijos pamokėlės ir šviežaus žvilgsnio į praeitį bei asmenybes. Norintiems į širdį įsileisti ne romaną, o šiek tiek žinių ir visa tai daryti smagiai. Tiems, kuriems reikia įkvėpimo ar pavasario neįsivaizduoja be lietuviško vėjo gūsio.

Daugiau Viktorijos rekomendacijų rasite:

Instagram @peledos_skaitiniai: https://www.instagram.com/peledos_skaitiniai/

Facebook @peledosskaitiniai: https://www.facebook.com/peledosskaitiniai/