10 dažniausiai užduodamų klausimų

Pirmosios Skaitymo iššūkio savaitės maloniai nustebino organizatorius didžiuliu skaitytojų susidomėjimu. Prie jau penktus metus vykstančių skaitymo varžytuvių jungiasi vaikai, jų tėvai ir seneliai. Kadangi sulaukiame daug klausimų, nusprendėme į vieną vietą sudėti dažniausiai besikartojančius.

Ar galima registruoti kelis asmenis nurodant tą patį elektroninio pašto adresą? Skaitymo iššūkyje nori dalyvauti mano vaikas, kuris dar neturi el. pašto.

TAIP. Vienu elektroniniu paštu užregistruoti galima daugiau nei vieną dalyvį. Taigi, mama ar tėtis savo turimu el. paštu gali užregistruoti visus vaikus. Ir ne tik! Pakalbinkite savo senelius – gal ir jie norės įveikti 5 smagias skaitymo užduotis?

Ar galiu dalyvauti Skaitymo iššūkyje ir užregistruoti knygą, kurią perskaičiau anksčiau nei birželio 1 dieną?

NE. „Vasara su knyga“ Skaitymo iššūkyje dalyvauja tik vasaros laikotarpiu perskaitytos knygos. Bet jei knygą pradėjote skaityti prieš birželio 1 dieną, o baigėte jau vasarą – galima ją registruoti.

Viena iš Skaitymo iššūkio užduočių – perskaityti Šiaurės šalių rašytojo knygą. Kokios šalys yra Šiaurės?

Šiaurės šalys apima regioną Šiaurės Europoje ir Šiaurės Atlante, kurį sudaro Danija, Islandija, Norvegija, Suomija bei Švedija.

Esu jau garbaus amžiaus skaitytoja ir noriu dalyvauti Skaitymo iššūkyje. Ar galiu? O gal jis skirtas labiau vaikams?

Žinoma, kad galite! Skaitymo iššūkis skirtas visiems be išimties. Kadangi jo forma yra žaisminga, patinka vaikams, tačiau statistika rodo, kad Skaitymo iššūkyje sėkmingai dalyvauja įvairaus amžiaus skaitytojai. Suaugusieji ne mažiau aktyvūs ir azartiški skaitytojai.

Ar galima skaityti užsienio kalbomis?

TAIP. Tikrai galite skaityti knygas ir užsienio kalbomis, svarbu, kad jos atitiktų Skaitymo iššūkio užduotis.

Ar galima skaityti elektronines knygas?

TAIP. Galite skaityti ne tik įprastas knygas, bet ir elektronines ar klausyti audioknygų. Žinoma, mes tikimės, kad Jūs gerbiate autorių teises ir skaitote legaliai prieinamas el.knygas. 

Ar galima skaityti knygas iš namų bibliotekos ir registruojantis nesirinkti bibliotekos?

TAIP, knygas iš namų bibliotekos tikrai galite skaityti drąsiai. Tačiau registruojantis biblioteką nurodykite tam, kad įveikus Skaitymo iššūkį galėtumėte atsiimti Jums priklausančią dovanėlę – skirtuką su vaistažolėmis. Jį atsiimsite būtent registracijos metu nurodytoje bibliotekoje.

Kaip man pačiam nuspręsti, ar pasirinkta knyga atitinka Skaitymo iššūkio užduotį? Gal prieš tai reikia pasitarti su bibliotekininku?

Skaitymo iššūkis – smagios varžytuvės, tad žiūrėkite į užduotis kūrybiškai. Jeigu didžioji dalis knygos atsako į užduotį, ji tikrai tinkama. Konsultuotis su bibliotekininku nebūtina. Visos vasaros metu pateiksime bibliotekininkų rekomendacijas, kokias knygas rekomenduojame rinktis vienai ar kitai užduočiai. Stebėkite naujienas svetainėje www.vasarasuknyga.lt bei socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.

Perskaičiau knygą, tačiau kai noriu ją įvesti į svetainę www.vasarasuknyga.lt, nerandu sąraše.

Perskaičius knygą, kai ją įvedame į svetainę, yra galimi du variantai:

– Pasirenkame knygą iš jau esamo sąrašo – tai reiškia, kad šią knygą jau kažkas skaitė ir ji yra sąraše. Tuomet pasirenkate ją iš sąrašo ir spaudžiate „Išsaugoti“.

– Jei Jūsų perskaitytos knygos nėra sąraše, spaudžiate „Įvesti naują knygą“ ir suvedate jos autorių, pavadinimą, o tada informaciją išsaugojate.

Jau dalyvavau Skaitymo iššūkyje pernai, ar šiemet galiu jungtis su senais prisijungimo duomenimis?

NE. Šiemet sukūrėme naują interneto svetainę ir joje visi Skaitymo iššūkio nariai registruojasi iš naujo. Registruodamiesi atkreipkite dėmesį:

– Slaptažodis turi būti bent 6 simbolių (ir daugiau);

– Rekomenduojama vardą vesti iš dviejų žodžių, kad jis būtų unikalus;

– Sėkmingai prisiregistravus, visus kitus kartus prisijungiant reikia vesti ne elektroninio pašto adresą, o sukurtą prisijungimo vardą;

– Pamiršus slaptažodį, spauskite „Pamiršau slaptažodį“ ir į elektroninį paštą ateis naujas.

Jeigu išbandėte visus būdus ir nepavyksta, rašykite mums el.p. info@vasarasuknyga.lt ir būtinai padėsime! Taip pat visada pasiekiami esame socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram.