Rubrikoje „Lyderiai skaito“ Kauno apskrities viešosios bibliotekos darbuotojai kalbino įvairių sričių profesionalus, lyderius, vadovus apie jų skaitomas knygas ir kūrinius, įkvėpusius, padėjusius siekti savo tikslų ar įgyvendinti svajones.

Pristatome du pašnekovus: Capital Kaunas vadovę Gintarę Meiluvienę ir KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekaną Ainių Lašą.

Gintarė Meiluvienė

Capital Kaunas vadovė Gintarė Meiluvienė sako, jog su knyga draugavo nuo ankstyvo amžiaus, buvo nuolatinė bibliotekos lankytoja. Knygų ji neapleido iki šiol – kaip pati teigia, knyga yra lyg geriausias draugas, su kuriuo niekada nesijauti vienišas. Šiame vaizdo įraše Gintarė pasakoja apie didžiausią įspūdį palikusias knygas. Viena jų – prieš šimtmečius parašyta, tačiau iki šiol aktuali, mokanti žmones gerumo, įkvepianti stiprybės bei išminties. Dar kitą knygą Gintarė mielai įtrauktų į moksleivių vadovėlius, mat tiki, jog būtent ji padėtų jaunimui pamilti knygas. Pažiūrėkite, apie kokias knygas kalba ši lyderė!

Vaizdo įrašas nuorodoje >>>

Ainius Lašas

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas neslepia, kad paauglystėje sirgo „indėnų knygų“ liga. Šiuos nuotykių romanus jis skaitė vieną po kito. Tai buvo knygos, įskiepijusios meilę skaitymui,  išmokiusios pasinerti į siužeto vingius ir susitapatinti su veikėjais. Ainius Lašas pasakoja, jog žavėjimasis indėnų istorijomis vos nepaskatino jo Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje iškrėsti šunybę! Ką jis buvo sumanęs ir kokios knygos lydėjo lyderį į sėkmę, sužinosite žiūrėdami vaizdo įrašą.

Vaizdo įrašas nuorodoje >>>