„Skaitymo iššūkis“ plečia savo geografines ribas ir didina skaitytojų ratą!

Pasaulio lietuvių metai

Ar žinojote, kad Seimas šiuos, 2019 metus, paskelbė PASAULIO LIETUVIŲ METAIS? Todėl nenuostabu, kad prie „Skaitymo iššūkio“ prisijungė ne tik Lietuvoje, bet ir Tenerifėje, Kipre ir kt. gyvenantys skaitytojai! Šie metai pasaulio lietuviams ypatingai svarbūs, nes LR Seimas išreiškė pasaulio lietuvių indėlio, veiklų reikšmės Lietuvai pripažinimą bei galimybes plačiau įsitraukti į Lietuvos gyvenimą ir pažangos joje kūrimą. Respublikinio projekto „Vasara su knyga“ komanda džiaugiasi, kad skaitytojų ratas kasmet plečiasi ir didina savo geografines ribas.  Kas žino, kokių pasaulio šalių skaitytojai prie šio projekto prisijungs kitais metais?

Pasiektas „Skaitymo iššūkio“ rekordas

Šie metai įsimintini, nes minėdami Pasaulio lietuvių metus  pasiekėme į „Skaitymo iššūkį“ užsiregistravusių ir jį jau įveikusių skaitytojų rekordą! Šiuo metu dalyvauti projekte  užsiregistravo net 12624, o jį įveikė jau 4832 skaitytojai. Galime pasidžiaugti, kad  šiai dienai aktyviausios yra Alytaus, Kauno bei Klaipėdos Jono Lankučio rajono savivaldybių viešosios bibliotekos. Daugiausiai skaitytojų perskaitė knygas, kurias rekomendavo bibliotekininkas (9642), lietuvių autoriaus knygas perskaitė 9398 skaitytojai,  kiek mažiau populiarumo sulaukė  knygos apie keliones (7442). Tačiau skaičiai gali pasikeisti, juk iki iššūkio pabaigos liko dar visas mėnuo!

Vertingi prizai

Įveikę skaitymo iššūkį dalyviai, dalyvaus bendroje loterijoje ir galės laimėti vertingus prizus. Priziniame fonde: dviratis, paspirtukas, e skaityklė. Taip pat šiais metais labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ skirs net 3000 knygų iššūkį įveikusiems dalyviams. Laimėti papildomus prizus galima stebint ir atliekant „Vasara su knyga“ užduotis socialiniame tinkle Facebook.

Dar galima prisijungti prie projekto

Nors „Skaitymo iššūkis” įsibėgėjo, o iki jo pabaigos liko mažiau nei mėnuo, tačiau visi norintys dar gali suskubti ir prisijungti prie šio  originalaus  projekto. Primename, kad norintiems sudalyvauti vasariškiausiame projekte reikia užsiregistruoti ir perskaityti 5 knygas pagal tam tikras užduotis. Juk taip smagu įrodyti sau ir savo draugams, kad  informacinių technologijų pasaulyje skaitymas vis dar yra  įdomus, prasmingas  ir  smagus laisvalaikio praleidimo būdas! Ypač vasarą – atostogų ir įvairių pramogų laikotarpiu