Nuotolinis susitikimas su projekto „Metai su knyga“ skaitymo edukatoriais

Metų smėlio laikrodžio smiltelėms žyrant vis greičiau, į pabaigą eina ir Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos projekto „Metai su knyga“ renginiai – įsimintini susitikimai su skaitymo ambasadorėmis Sigute Ach, Ilona Ežerinyte bei Jurga Šeduikyte ir kupinos netikėčiausių atradimų skaitymo edukacijos su projekto edukatoriais Virgiu Šidlausku, Rebeka Una ir Emilija Latėnaite. Tačiau, kol ruduo tik įpusėjo, dar nesinori atsisveikinti iki kitų metų – dar liko neperskaitytų ir neaptartų knygų, nesudainuotų dainų, neįmintų mįslių ir ne(at)pažintų draugų.


Todėl spalio 24 d., antradienį, 12 val. rengiamas nuotolinis susitikimas su šauniaisiais „Metų su knyga“ skaitymo edukatoriais Virgiu Šidlausku, Rebeka Una ir Emilija Latėnaite, kurio metu jie papasakos, kodėl ištisus metus keliavo po Lietuvą, kokias edukacijas vedė, su kokiais skaitytojais susitiko, kokių atradimų patys patyrė, ir svarbiausia – kodėl žmonės, nepaisant jų amžiaus, užsiėmimo ar gyvenamosios vietos, tiek didmiesčiuose, tiek atokiausiuose kaimeliuose, mėgsta skaityti?


Susitikimą moderuos Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos organizatorė Agnė Deresevičiūtė. Nuotolinis renginys truks apie valandą. Renginyje galės dalyvauti visi norintys – vaikai, mokiniai, suaugusieji. Kviečiame prisijungti klases, mokytojus, vaikus ir jų tėvelius. Jeigu Jūsų viešojoje bibliotekoje ar mokykloje šiemet neįvyko „Metų su knyga“ renginys, šis nuotolinis susitikimas – tai galimybė susitikti su skaitymo edukatoriais nors ir per nuotolį, bet dar didesniu būriu. O galbūt kaip tik jau dalyvavote edukacijoje ir norėsite dar kartą pamatyti ir išgirsti, kaip mintimis apie skaitymą dalijasi Virgis Šidlauskas, Rebeka Una ir Emilija Latėnaitė. Iki malonių skaitymo bičiulystės akimirkų!


Prie susitikimo galėsite prisijungti paspaudę šią nuorodą: https://us06web.zoom.us/j/83652004355