Dovanų kraitė pasipildė vertingomis knygomis!

Skaitymo iššūkiui „Vasara su knyga“ artėjant į pabaigą, pasipildė dovanų kraitė! Esame dėkingi Šiaurės ministrų tarybos biurui Lietuvoje, kuris įsteigė prizus iššūkį įveikusiems dalyviams.

Šiemet viena iš penkių Skaitymo iššūkio užduočių buvo perskaityti Šiaurės šalių rašytojo knygą. Vieniems ši užduotis buvo kietas riešutėlis ir pirmoji pažintis su Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos ar Švedijos literatūra, o kitiems – nesunki užduotis, mat Lietuvoje turime išties daug Šiaurės šalių autorių gerbėjų.

Kaip mums sakė knygas įteikusi Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje patarėja kultūros ir švietimo klausimais Brigita Urmanaitė, dovanos skirtos įvairaus amžiaus skaitytojams: patiems mažiausiems, mokyklinio amžiaus skaitytojams bei suaugusiesiems.

Dovanojamas knygas Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje darbuotojai rinko labai atsakingai – tai knygos autorių, kurie įvertinti įvairiomis literatūros premijomis. Štai tarp dovanojamų knygų vaikams yra Marios Parr knyga „Vaflinės širdelės“, jos autorė tituluojama šių dienų Astrida Lindgren.

Suaugusieji dovanų gaus Kim Leine knygą „Amžinybės fjordo pranašai“, už šį romaną rašytojas gavo prestižinį Šiaurės ministrų tarybos apdovanojimą. Taip pat dovanų krepšiuose – naujausios Jo Nesbo knygos bei Patriko Svensono knyga „Apie ungurius ir žmones“.

Dėkojame už šias knygas ir primename, kad jos, kaip ir kitos pagrindinės Skaitymo iššūkio dovanos, atiteks įveikusiems visas penkias užduotis atsitiktinės atrankos būdu.

Visą laimėtojų sąrašą pasibaigus skaitymo varžytuvėms rasite svetainėje www.vasarasuknyga.lt.

Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje patarėja kultūros ir švietimo klausimais Brigita Urmanaitė.