Edukacija su Emilija Latėnaite

Gegužės 11 d. Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje aktorė, muzikantė, LMTA dėstytoja Emilija Latėnaitė surengė projekto „Metai su knyga“ edukaciją suaugusiesiems. Pasitelkusi lietuvių kilmės prancūzų poetės Carmen Bernos de Gasztold knygą „Maldos iš Nojaus arkos“ (iš prancūzų kalbos vertė Agnė Ranonytė, išleido „Baltos lankos“, 2001), aktorė pakvietė į netikėtumų, atradimų ir įžvalgų kupiną kelionę Nojaus laivu į mums dar ne iki galo pažįstamą žemę, kurioje visi gyvūnai, nors ir kalba skirtingomis kalbomis, tačiau nuoširdžiai mėgina suprasti vienas kitą ir susikalbėti. Aktorė atskleidė, kad ši poetinių maldų knygelė jai brangi kaip prisiminimas apie stojamąjį egzaminą į aktorystės studijas, per kurį ji skaitė Asiliuko maldą.

Edukacijoje dalyvavo Ukmergės gyventojai, kultūros darbuotojai, bibliotekininkai. Sudominti Emilijos pasiūlyto improvizacijos ir žaidimo metodo, edukacijos dalyviai pamėgino įsijausti į skirtingiausius Nojaus arka plaukusius gyvūnus ir jų akimis pažvelgti į pasaulį. Visiems tai pavyko! Po žaidybinių užduočių išties kitaip, naujai ir daug turiningiau atsivėrė poetinių tekstų prasmės.

Emilija Latėnaitė – viena iš projekto „Metai su knyga“ skaitymo edukatorių, per šiuos metus surengsianti dvylika edukacijų Lietuvos bibliotekose.