Magiškoji „Vasara su knyga“ Kauno regiono bibliotekose

Kaip įkvėpti knygų magijos sekasi Kauno regionui? Puikiai! Jau įsibėgėjantis skaitymo iššūkis suburia vis daugiau norinčių atrasti skaitymo džiaugsmą, kuriuo norime pasidalinti ir su jumis.

Smagi vasara su knyga ypač mažiesiems Kėdainių rajono savivaldybės Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos padalinių skaitytojams. Kad skaitymas būtų gardesnis, Šėtos padalinyje mažieji mėgaujasi kvapniomis braškėmis, o azartiškiausi skaitytojai laiko veltui nešvaisto – skaito ir autobuse, vykdami į ekskursiją.

Nociūnų padalinyje susirinkę vaikai noriai dalijasi savo nuomone apie tai, kokias knygas skaito, kuri knyga sudomino, o kurios nenorėtų antrą kartą skaityti. Šią vasarą padedami bibliotekininkės Marytės vaikai atrado, kad knygose yra įvairiausių smagių atradimų: nuo įdomių žmonių biografijų, įvairių paslapčių iki  nuotykių ir istorijų apie žmonių ir gyvūnų draugystę. Vikaičių padalinio jaunosios skaitytojos Ema, Darija, Gustė ir Airida skaitymo iššūkyje dalyvauja jau ne pirmi metai. Smagu matyti, kaip gimsta naujos skaitymo tradicijos: Airidos sesei Augustinai tai pirmasis skaitymo kartas. Skaityti ji dar nemoka, tai jai knygeles skaito sesė. Darija ir Ema mėgsta skaityti vienodas knygas, o paskaičius labai smagu drauge padiskutuoti. Ypač daug veiklų vaikai randa Pedėdnagių bibliotekoje. Kad skaitymas nepabostų (nors kartu skaityti taip pat labai smagu) bibliotekininkė Kristina prigalvoja įvairių veiklų: organizuoja viktorinas, edukacines veiklas, žaidimus, pakviečia pakeliauti virtualiame pasaulyje. Vaikai gauna užduočių, skatinančių surasti knygas, atitinkančias šios vasaros Skaitymo iššūkio užduotis. Smagu ieškoti, o dar smagiau surasti!

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Gruzdiškės filialas, įkvėptas knygų magijos, iš anksto ruošėsi linksmai sutikti vasarą. Čia birželio 2 d. vyko garsiniai skaitymai, skirti akcijai „Vasara su knyga“ – ,,Linksmi skaitymai apie vaikystę“. Renginio dalyviai skaitė linksmas istorijas apie vaikystę, atliko magiškas užduotis, rašė linkėjimus vasarai, susipažino su vasaros skaitymo iššūkio ,,Vasara su knyga“ užduotimis, taisyklėmis, o taip pat išsirinko skaitymų vasarai.

Birželio 6 d. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Viduklės filiale vyko jaukus ir šiltas susitikimas su vaikų poete Zita Gaižauskaite, skirtas skaitymo iššūkio ,,Vasara su knyga“ atidarymui.

Jonavos bibliotekoje – džiugios vasaros skaitymo nuotaikos. Norime pasidžiaugti, kad kelis metus iš eilės jame dalyvauja ir  skaitytojų Dobilų šeima!

Trečiadienio skaitymai su mažaisiais Kunigalių bibliotekos „Nykštukų“ grupės vaikučiais įtraukia į įdomias veiklas: čia, perskaitę pasaką apie lietaus lašelį ir paklausę pasakų apie gėles, gaminome bei piešėme jas. Į bibliotekos kiemelį rinkosi jaunieji knygos mylėtojai. Šį kartą garsiniam skaitymui pasirinktos naujai gautos knygos: J. K. Rowling „Bardo Bidlio istorijos“, Katarzyna Wierzbicka „Dideli mažų žvėrelių rūpesčiai“, Tomas Dirgėla „Ateiviai mokyklos stadione“, Christine Nostlinger „Pirmadienį viskas kitaip“. Vaikai skaitė ištraukas iš pasirinktų knygelių, aptarė ir diskutavo apie knygų personažus, kokiu knygos veikėju norėtų būti ir kokios jų savybės žavi labiausiai.

Birželio 29 d. Šakių viešojoje bibliotekoje kartu su vasaros dienos stovyklos „Įdomioji biblioteka“ dalyviais vyko įdomus pokalbis apie magiškomis istorijomis ir paslaptimis apipintą miško įvaizdį vaikų literatūroje, dalyviai skaitė ir klausėsi pasakų apie miško fėjas. Kūrybinėje edukacijoje stovyklautojai dekoravo „Magiškus stiklainius“, kuriuos kiekvienas išsinešė į namus.

Upninkų bibliotekoje skaito visi – skaito tėveliai, vaikai, skaito ir jų augintiniai. O štai Užusalių bibliotekoje trečiadienis – skaitymų diena, per kurią skaito visa šeima! 

Džiugu, kad įsibėgėjantis skaitymo iššūkis įtraukia vis daugiau atrandančių malonumą skaityti! Dalijamės smagiomis skaitymo akimirkomis ir primename, kad vis dar galite prisijungti prie iššūkio ir laimėti puikius prizus!