Disleksija: kaip patirti skaitymo džiaugsmą

Disleksija nėra nuosprendis. Yra būdų patirti skaitymo malonumą net ir tada, kai skaityti įprastą knygą per sunku. Disleksiją turintiems žmonėms neretai raidės pabyra taip, kad sunku sudėlioti jas į žodį, o žodžius – į sakinį. „Vasaros su knyga“ skaitymo iššūkis šiemet pristato naują rubriką „Skaitymas man iššūkis“, kurios tikslas pakviesti dalyvauti iššūkyje ir regos sutrikimų, disleksiją, autizmo spektro sutrikimų ar judėjimo negalią turinčius skaitytojus.

Akcijos ir naujos rubrikos palaikymo komandoje turime virtualią biblioteką ELVIS. Ši informacinė sistema dėl ligos ar negalios negalintiems skaityti ir turintiems tai patvirtinantį dokumentą žmonėms suteikia prieigą prie įvairių garsinių knygų.

Organizatoriai: Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, LR kultūros ministerija.

Pagrindinis akcijos rėmėjas – „Xiaomi“, pagrindinis informacinis rėmėjas – LRT.

Akcijos draugai: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, IBBY, leidykla „Nieko rimto“, leidykla „Vaga“, leidykla „Alma littera“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, Lietuvos leidėjų asociacija, Audioteka.lt, garsinių knygų biblioteka „Elvis“, labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, „Biblioteka visiems“, „Urtės tekstilė“, peteliškių namai „Dom Bow Ties“, „Denim Diaries“, „Muilo virtuvė“, logistikos įmonė „BLS“, „Palapinių magnatai“, „Sapiegos klinika“, „Skaitmeninė rinkodara“, optika „glasses on“, mokesčių grąžinimo kompanija „RT Tax“, kurjerių tarnyba „Samus“.

Daugiau informacijos apie skaitymo iššūkį, taisykles, registracijos formą ir karščiausias naujienas rasite http://vasarasuknyga.lt/ bei Facebook paskyroje https://www.facebook.com/vasarasuknyga/.